Responsive image

Mailing

Verzorg uw eigen e-mailings!

Onze FileMaker basismodule beschikt over een geavanceerde e-mailfunctionaliteit. Omdat de module ook een volwaardig relatiebeheer-gedeelte bevat, kunt u daarmee heel eenvoudig al uw mailings kunt verzorgen:

  • in uw eigen huisstijl
  • gepersonaliseerd
  • met bijlagen

Huisstijl

In de module kunt u (zonder programmeerkennis!) heel makkelijk opgeven hoe uw mailings eruit zien. Lettertype, grootte, kleur, logo etc etc. De mailings worden netjes verstuurd in XHTML, zodat de ontvanger de mail exact ziet zoals u hem heeft opgemaakt.

Gepersonaliseerd

In het relatiebeheer-gedeelte kunt u voor elke relatie onder meer opgeven hoe die moet worden aangesproken. Met "U", of gewoon tutoyeren.
Ook kunt u diens taal opgeven. Want misschien heeft u wel relaties buiten Nederland.
Daarnaast kunt u voor elke mailing meerdere teksten opstellen in diverse talen. In de mailing wordt elke geadresseerde automatisch in zijn eigen taal aangesproken!

Responsive image

Bijlagen

Voor elke mailing kunt u opgeven of er bijlagen moeten worden meegezonden. Het maakt niet uit welk bestandsformaat.

Externe adres-bestanden ook mogelijk

Soms kan het handig zijn om een mailing te sturen naar een groep personen of organisaties die niet in uw relatiebeheer zitten. Omdat het (nog) geen relaties zijn. U heeft dan bijvoorbeeld een extern EXCEL bestand dat u wilt gebruiken.

Dit gaat nu heel eenvoudig: importeer het externe bestand als maillijst, stel uw mailing op, koppel ze en druk op Verzend!

Hou de historie vast!

De module houdt automatisch bij welke mailing wanneer naar welke relatie of externe maillijst is gezonden.
En ook omgekeerd. Van elke relatie of externe maillijst kunt u achteraf zien wanneer hij welke mailing heeft gehad.

Gebruikt een vertrouwde mailserver!

Als u grote mailings via de SMTP-server van uw eigen provider verstuurt, bestaat het risico dat u als spammer te boek komt te staan. U kunt dan met uw e-mailadres op een blacklist terechtkomen. Om die reden staan veel providers het niet toe dat u hun mailserver gebruikt voor mailings.

Daarom adviseren wij u om de mailing-functie te gebruiken in combinatie met een abonnement op een professionele externe SMTP-server die daarvoor bedoeld en ingericht is. Een zogenaamde 'authenticated SMTP via DDS'. U loopt dan geen risico.

Een goed voorbeeld van zo'n externe SMTP-server vindt u bij AUTHSMTP. Voor ca 25 euro per jaar kunt u veilig en probleemloos 12.000 e-mails sturen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze mailing functionaliteit en wat deze voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 06 - 33 05 50 80 of via ons contactformulier.