Responsive image

Conversie

Converteren van data vaak noodzakelijk

Er zijn veel gevallen waarin het handig is als data worden omgezet of verplaatst. Van het ene systeem naar het andere, of van het ene technische format naar het andere. We hebben het dan over data converteren. Soms kan het ook nodig zijn dat data op een andere (uniforme) wijze worden weergegeven, aangevuld en wellicht gecorrigeerd. Dat noemen wij gegevens opschonen. Het gaat daarbij om naamgegevens en adresgegevens.

Data conversie is precisie-werk; BaseControl doet dit zorgvuldig en snel

Wanneer u een nieuwe database in gebruik neemt, is het meestal prettig als daarin de gegevens worden opgenomen uit uw vorige systeem (bijvoorbeeld een eerdere database, een EXCEL-sheet of Word-document). Voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering kan dit zelfs vitaal zijn. Een dergelijke data-conversie is vaak complexer dan het lijkt. Het gaat niet alleen om exporteren en importeren, maar meestal ook om het bewerken van de gegevens. Zodanig dat uw nieuwe systeem de data ook ‘begrijpt’ en er mee kan werken.

Als bestaande data moeten worden opgenomen in een nieuwe FileMaker Pro database, voeren wij de dataconversie graag professioneel voor u uit. Wij doen dit zorgvuldig, snel, discreet en tegen gunstige tarieven.

Als data converteren alleen niet genoeg is: data veredeling!

In veel gevallen is het louter omzetten van data niet genoeg. Het is dan nodig om de gegevens te veredelen: splitsen, opschonen, uniformeren, aanvullen en ontdubbelen. Daarmee worden zij voor uw administratieve processen – en daarmee voor uw bedrijf! - veel waardevoller. We spreken dan van data veredelen.

BaseControl is met haar unieke gespecialiseerde software gespecialiseerd in gegevens opschonen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze conversie-werkzaamheden? Neem dan contact met ons op via
06 - 33 05 50 80 of via ons contactformulier.